Ottaa yhteyttä

Tööstuse 43, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 508 3309
Työpaja: +372 5301 8568

Tähesaju tee 31, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 5885 7752
Työpaja: +372 5301 6938

info@velomarket.fi

Yleistä tietoa: +372 508 3309

RATTAOST on intiimiä toimintaa, koska se perustuu ostajan lompakkoon, kiinnostuksen kohteisiin, työmatkoihin ja henkilökohtaiseen tyylitajuun ja liikkuvuuteen. Velomarketin asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan pyörän – tarjolla on edullisia, moderneja ja urheilullisia malleja, mutta usein voit yhdistää kaikki nämä tarpeet yhteen pyörään. Polkupyörän omistaminen sen sijaan maksaa keskimäärin vain 10-20 senttiä päivässä.

Se on kananmunakysymys: kummasta päästä kannattaa aloittaa uuden pyörän ostaminen – lompakon koosta vai tarpeesta? Velomarketin myymäläpäällikön Edit Kautsin mukaan asiakkaat tulevat yleensä konsultaatioihin ensisijaisesti keskustelemaan elämäntyylistä – makutottumuksesta ja todellisista ajotarpeista. Riippumatta siitä, mihin hintaluokkaan uusi pyörä alun perin ostetaan.

”Ja jos lopulta käy ilmi, että hieman kalliimpi malli kuin alun perin valittu on oikeasti sopiva, tämä ongelma voidaan ratkaista. Hintaerot eivät ole suuria, ja voit aina maksaa osamaksulla”, hän ehdottaa. ”Olemme itse suuria pyöräilijöitä koko perheen voimin, joten ymmärrämme hyvin, että jokaiselle voi olla täysin erilainen malli.”

Pyörän ostaminen voidaan nähdä myös investointina liikkumisvapauteen, aktiiviseen ja urheilulliseen elämäntapaan sekä terveyteen. Pyörä kestää seuralaisena vähintään viisi vuotta. ”Se on tarkoitettu niille, jotka todella ajavat joka päivä – jopa talvella! – ja kasvavat pois heidän pyöräkotelostaan. Jopa niillä, jotka tulevat ostamaan uutta pyörää vuosia myöhemmin, on yleensä edellinen pyörä hyvässä kunnossa, mutta käy ilmi, että se on annettu nuoremmille sukulaisille”, Edit Kauts nauraa. Pyöräkauppaa pyörittämällä hänestä on tullut monille perheille kuin perhelääkäri, joka tarkistaa ajoittain perheen pyöräilytarpeet ja antaa neuvoja.

Pyörään sijoittaminen maksaa itsensä nopeasti takaisin

Editin mukaan jos polkupyörää käytetään tietoisesti ja sitä huolletaan hyvin, se kestää 20-30 vuotta. ”Ehkä enemmänkin. Huollamme korjaamollamme myös puoli vuosisataa vanhoja ja sitä vanhempia pyöriä. Mutta vuosien varrella mitä tahansa voi tapahtua, ja aina päädyt takaisin korjaamolle tai valitsemaan uuden pyörän.”

Kauniit, tyylikkäät ja kestävät kaupunkipyörämallit alkavat Velomarketissa 199 eurosta, kun taas lasten mallit ovat vielä edullisempia 149 eurolla. ”Jos siis lasketaan, että pyörän keskimääräinen käyttöikä ennen uuden ja tehokkaamman pyörän hankkimista on noin viisi vuotta, ja pyörällä ajetaan joka päivä, pyörän omistaminen maksaa vain 10-20 senttiä päivässä. Kävelyn ohella se on luultavasti halvin ja terveellisin tapa liikkua. Mutta ehdottomasti nopeampi ja kätevämpi! Kaupungit eri puolilla maailmaa saavat kaupunkilaiset pyöräilemään vähentääkseen julkisen liikenteen ja liikenteen kuormitusta. Täällä Kalamajassa näemme, että se toimii erittäin hyvin. Iloiset ja säteilevät asiakkaat astuvat sisään ja kertovat, mistä he ovat tulleet ja mitä he ovat tänään löytäneet. Se on kuin urheilullinen perhe – tarvittaessa täytämme renkaat uudelleen tai laitamme maastopyörät takaisin paikalleen.”

Asiakkaiden suuren kiinnostuksen ja kysynnän vuoksi perhemyymälä, joka siihen asti oli myynyt vain kaupunkipyöriä, alkoi tuoda maahan tunnetun urheilumerkki Konan pyöriä. ”Nyt näemme sen suoraan, että hätätilanne ja terveyskriisi, johon on kuulunut suuri määrä kotikulkumatkoja, on ajanut metsäteille myös kaikki ne ihmiset, jotka ennen ehkä pysyttelivät poissa polkupyöristä ja suosivat sähköisempiä kulkuvälineitä.” Suuntaukset ovat muuttuneet nopeasti. ”Pyöräilystä on nyt tullut sekä välttämätön liikennemuoto että luonnollinen osa terveellistä elämäntapaa – luontoon ja metsään, sorateille, pääseminen on jälleen harrastajapyöräilijöiden arvostamaa.”

Kuinka paljon sinun on investoitava pyörään?

Kuten perheyrityksen myymäläpäällikkö Kauts on jo sanonut, pyörä on yksi parhaista investoinneista ikinä – voit mennä ja tulla milloin haluat. Ja tietenkin se on investointi terveyteen. ”Se, millaisia pohjallisia tarvitaan, määritetään vielä neuvonnan aikana, ja se riippuu pitkälti siitä, miten ostaja aikoo käyttää uutta pyöräänsä suurimman osan ajasta”, hän sanoo.

”Jos hän pyöräilee metsässä, hän tarvitsee huokolevyjä, juomapullotelineitä ja ehdottomasti varakumit. Jos hän haluaa käydä kaupassa joka päivä pyörällä, kunnon korit, tavaratelineet ja muut säilytysastiat ovat ratkaisu”, hän opettaa. ”Pyörä on niin intiimi kumppani, että se kuvastaa hyvin omistajansa luonnetta ja toimintaa. Kerro minulle, mikä pyöräsi on, niin minä kerron, kuka olet!”

”Joka tapauksessa suosittelemme aina polkupyöräkellon lisäämistä, jos se ei ole vakiona tietyssä mallissa. Se on tapa saada itsensä kuuluviin tien päällä, ja tämä tarve on yleensä aina odottamaton”, hän sanoo. ”Turvallisuus on ensimmäinen asia, jota pitää ajatella. Ja sitten mukavuuteen ja tyyliin. Jos pyörä on jokapäiväinen matkakumppanisi monilla matkoillasi, sinun on myös otettava huomioon ylimääräiset investoinnit korien, valojen ja visiirien, tietokoneen ja kypärän muodossa.”

Mitä lisätietoja olisi sisällytettävä?

”Jokaisessa polkupyörässä pitäisi siis olla kello, jota on myös monenlaista”, Kauts luettelee. ”Ehdottomasti heijastimet ja valot, mutta monissa pyörissä ne ovat jo vakiovarusteena.”

Jos ainakin kerran tai kahdesti viikossa haluat ottaa jotain mukaan pyörämatkalle – sanomalehden, eväitä ja juomia rannalle, juoksuvarusteita, kukkia naapurille naapurikylään – Kautsin mukaan pyörässä kannattaa olla ainakin yksi kunnollinen kori – joissakin malleissa se on jo vakiona. ”Mutta jos aiot tehdä vakavia ostoksia polkupyörällä, pyörään on myös asennettava kestävä kantorunko ja kantokori – etukantokori ei välttämättä kestä”, Edit Kauts selittää.

Naisen mukaan myös turvalukon pitäisi kuulua perusvarustukseen, ja se pitäisi aina kiinnittää pyörään. ”Jos pyöräilet paljon, päädyt silti paikkoihin, joissa sinua ei tunneta tai joissa et tunne ympäristöäsi tai luota siihen, joten pyörä kannattaa aina lukita turvallisesti”, hän neuvoo.

Kypärä suojaa aivoja

Kypärän tärkein tehtävä on suojata päätä vaurioilta, jos sattuu odottamaton onnettomuus tai putoaminen. ”Pue aina kypärä päähäsi ennen kuin nouset pyöräsi selkään ja lähdet liikenteeseen tai tutkimusmatkalle”, Edit Kauts on päättäväinen. ”Näyttäkää esimerkkiä selittämällä lapsillenne kypärän käytön tarpeellisuus jo varhaisessa iässä, jotta heille kehittyy luontainen tapa suojata päätään. Silloin ajelu on hauskempaa ja nopeampaa, koska sinun ei tarvitse huolehtia.”

Vaatekaapissasi voi tietysti olla useita kypäriä, joten voit valita sinulle parhaiten sopivan kypärän asustesi ja henkilökohtaisen tyylisi mukaan. Jotkin mallit päästävät ilmaa paremmin läpi kuin toiset. Ota kesällä ohuempi kypärä, mutta talvella kypärä, joka suojaa kylmältä. ”Velomarketin kypärävalikoima kattaa molemmat tarpeet samanaikaisesti”, Kauts lupaa. ”Kaikki kypärämme tarjoavat maksimaalisen turvallisuuden lisäksi myös tyyliä.”

Uuden kypärän valinnassa ei ole suurta merkitystä sillä, mistä lähdet liikkeelle – valitsetko kypärän tyylin, ulkonäön, värimieltymyksen, kuvion tai valmistajan mukaan. Ennen kaikkea kypärä on suunniteltu suojaamaan aivoja, kalloa iskuilta ja päänahkaa naarmuilta, joten sen on oltava oikean kokoinen päähäsi. ”Kypärän on istuttava tiukasti päähän, eikä sen saa roikkua alaspäin”, myymäläpäällikkö opettaa. ”Liian pieni tai liian suuri kypärä ei tee työtään – se ei suojaa päätäsi mahdollisimman hyvin jokaisella ajokerralla.”

Neuvonta Internetissä

Velomarket myy polkupyöriä sekä fyysisessä myymälässään Kalamajassa että verkkokaupassaan kaikkialla Virossa ja toimittaa ne kuriiripalvelun välityksellä. Jotta uusi pyöränomistaja saisi hyvän käsityksen vaihtoehdoista ja jotta hän löytäisi juuri itselleen sopivan pyörän ennen ostoa, tarjoamme myös virtuaalisen myymälävierailun ja neuvontaa. ”Kun valitset oikeat polkupyörät verkkokaupasta, on luonnollista, että sinulla on muutama lisäkysymys, joista haluaisit keskustella alan asiantuntijan kanssa”, Edit Kauts selittää, miten ajatus verkkoneuvonnasta syntyi. ”Näin voit myös käydä myymälässä videokeskustelun välityksellä, katsella ympärillesi ja kysyä neuvoa pyöräasiantuntijalta ennen ostamista. Loppujen lopuksi haluamme, että ostat juuri sinulle sopivan pyörän, joka sopii sinulle kuin hansikas”, myymäläpäällikkö sanoo vakuuttuneena.