Ottaa yhteyttä

Tööstuse 43, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 508 3309
Työpaja: +372 5301 8568

Tähesaju tee 31, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 5885 7752
Työpaja: +372 5301 6938

info@velomarket.fi

Yleistä tietoa: +372 508 3309

Kuntolaitteilla voit treenata missä ja milloin tahansa. Ei tarvitse mennä kuntosalille, lenkkeillä kesähelteellä eikä lumisilla kaduilla. Kuntolaitteilla voit aina treenata kotona! “Mutta tarvitsen oikean kuntosalin!” on tavallisin tekosyy, jota me kuulemme. Mutta se ei todellakaan ole totta! Käyttäessäsi kotisi tilaa tehokkaasti, voit treenata monipuolisesti joka päivä ilman suuria neliöitä.

Kotiharjoittelu juuri oikealla kuntolaitteella sopii niin loukkaantumisesta toipuville kuin ikäihmisille, jotka haluavat jokapäiväisen liikuntarutiiniin. Kuntopyörä, crosstraineri tai vaikka juoksumatto sopii myös kaikille, jotka haluavat päästä takaisin raiteilleen pitkän tauon jälkeen.

Listasimme muutamia kotona liikkumisen etuja:
– Sijoittamalla kerran sinulle sopivaan kuntolaitteeseen, saat siitä hyötyä vuosien ajan ilman kuukausittain toistuvia kuntosali- tai jäsenkuluja
– Säästät aikaa – sinun ei tarvitse lähteä kotoa
– Kotona olet tutussa ja mukavassa ympäristössä
– Voit treenata milloin haluat, vaikka haluaisit tehdä vain lyhyen harjoituksen työn tai opiskelun lomassa
– Voit myös käyttää kotoa löytämiäsi esineitä, kuten vesipulloja, kirjoja ja huonekaluja tukemaan treenausta

Kuntolaitteet ovat erittäin helppo ja mukava tapa harjoittaa sydäntä. Kuntoilu parantaa immuunijärjestelmää, auttaa sinua pysymään kunnossa, ja sen seurauksena voit paremmin joka ikinen päivä. Näin harjoitat sydän- ja verenkiertojärjestelmääsi (joka tunnetaan myös verenkiertoelimistönä). Siihen kuuluvat periaatteessa kaikki toiminnot, jotka lisäävät sykettä, polttavat kaloreita ja parantavat kestävyyttä. Kävelyä, juoksua, pyöräilyä ja soutua kutsutaan myös sydänystävälliseksi eli kestävyysliikunnaksi..

Kestävyysliikunta parantaa terveyttä ja yleistä kuntoa monin tavoin:
– Sydämesi toimii tehokkaammin ja pumppaa enemmän verta kehosi läpi vähemmillä lyönneillä minuutissa.
– Keuhkosi saavat enemmän happea
– Veresi kuljettaa enemmän happea
– Siedät fyysistä rasitusta pidempään
– Se on hyväksi verenpaineellesi
– Se vähentää sydän- ja verisuonitautien ja luun ohenemisen riskiä
– Se parantaa immuunijärjestelmääsi
– Tunnet olosi paremmaksi ja energisemmäksi joka päivä – vähemmän stressiä ja ahdistusta; sillä on masennusta vähentävä vaikutus
– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Urheilun myönteiset vaikutukset tuntuvat jo viikossa!


Mikä on paras liikuntamuoto fyysisen kunnon parantamiseksi?

Valitettavasti ei ole olemassa yhtä ainoaa, kaikille parhaiten sopivaa urheilulajia. Jokainen ihminen ja jokaisen keho ja tarpeet ovat erilaisia. Kehonkoostumuksella on tärkeä rooli harjoittelun määrittelyssä, mutta myös muut tekijät ovat tärkeitä. Esimerkiksi yleinen fyysinen kuntosi ja se, kuinka usein olet aiemmin harrastanut liikuntaa. On tärkeää harjoitella säännöllisesti, kunnes saavutat halutun fyysisen kunnon. Saavutettu kunto ylläpidetään pitkäjänteisellä harjoittelulla, joka on osa elämäntapaa, muuten se ei ole mahdollista. Tärkeintä onkin, että teet jotain, josta pidät ja joka sopii sinulle ja sinun elämänrytmiisi. Joillekin ihmisille paras urheilulaji on kävely kun taas toisille se on juoksu, pyöräily tai uinti.

Vaikka sinulla olisi fyysisiä rajoitteita, on monia tapoja harrastaa liikuntaa. “Makuuasennossa oleva pyörä” on erinomainen vaihtoehto kuntopyörälle tai tavalliselle polkupyörälle – istut puoliksi makuuasennossa, mikä on mukavampaa ja vähemmän rasittavaa. Monissa juoksumatoissa on myös kahvat tukea varten.


Tekeekö kestävyysliikunta sinut vahvemmaksi?

Totta kai! Tällainen liikuntamuoto vahvistaa lihaksia ja parantaa lihaskestävyyttä. Esimerkiksi pyöräilyllä et treenaa vain kestävyyttäsi, vaan myös eri lihasryhmiä, kuten nelipäisiä lihaksia, reisilihaksia, pakaralihaksia, ja jopa koko keskivartalon aluetta. Jos haluat harjoittaa useampia lihasryhmiä, soutulaite on erinomainen vaihtoehto. 

Jos haluat lihaksikkaan ulkomuodon, on syytä muistaa, että kestävyysliikunta ei tee sinusta lihaksikasta. Lihaksikkaan vartalon saavuttamiseksi tarvitset voimaharjoittelua, joka voidaan yhdistää täydellisesti kestävyysliikuntaan.

Tämä liikuntamuoto on ihanteellinen kalorien polttamiseen ja laihduttamiseen. Säännöllinen liikunta parantaa myös aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa hiilihydraattien sijaan. Liikunta ei kuitenkaan ole laihdutuksen ainoa edellytys – ruokavalio on yhtä tärkeä. Parhaan tuloksen saat, kun yhdistät harjoittelun aina oikeaan ruokavalioon.


Yleisimpiä, monille sopivia kuntolaitteita ovat mm. seuraavat:

SOUTULAITE

Soutulaite on loistava liikuntaväline kaikille, jotka haluavat tehokasta kokovartaloharjoittelua. Koska useimmat nykyajant työpaikat ovat pääsääntöisesti tietokoneiden ääressä istumista, yhä useammat fysioterapeutit suosittelevat soutulaitetta asiakkailleen. Soutulaitteen oikeanlaisen liikkeen suorittaminen edellyttää, että 85 % koko kehon lihaksista on käytössä. Jalkojen, käsivarsien, selän, pakaralihasten ja keskivartalolihasten on aktivoiduttava, jolloin saadaan aikaan koko kehon harjoitus, joka lisää sekä kehon voimaa, että sydän- ja verenkiertoelimistön kapasiteettia –  tämä on laite, joka sisältää kestävyysharjoittelua ja voiman kehittämistä samanaikaisesti.

KUNTOPYÖRÄT

Kuntoilupyörät ovat aina olleet yksi suosituimmista kotikäyttöön tarkoitetuista kuntoilulaitteista: ne ovat kompakteja, tarjoavat erinomaista kestävyysharjoittelua ja ovat helppokäyttöisiä kaikille harjoittelutasosta riippumata. Ne ovat myös helppokäyttöisiä kaikenikäisille. Eniten rasitusta ja harjoittelua saavat jalat ja pakarat, kun taas selkä- ja vatsalihakset, jotka pitävät vartalon pystyssä pyöräilyn aikana, saavat hieman vähemmän rasitusta. Kun poljetaan polkimen päällä seisten, kuormitus kohdistuu enemmän käsivarsiin ja alaselän lihaksiin kuin jalkoihin. Pyöräilyä suositellaan erityisesti polvi- ja nilkkavammojen kuntoutukseen, koska niihin kohdistuva kuormitus on vähäisempää pyöräilyn aikana. Kuntopyöristä spinningpyörät  sopivat hyvin intensiivisempään harjoitteluun. Spinningpyörät ovat raskaampia ja kestävämpiä. Lue lisää erityyppisistä pyörävaihtoehdoista Velomarketin blogikirjoituksesta “Kuntopyörät – miten valita sopivin?”.

CROSSTRAINERIT

Crosstrainerit ovat helppokäyttöisiä, ja niillä voi harjoittaa lähes 80 % koko kehon lihaksista. Laite rasittaa niveliä mahdollisimman vähän, joten se sopii niille, joilla on esimerkiksi urheiluvammoja, mutta haluavat silti ylläpitää hyvää yleiskuntoa ja erityisesti kestävyyttä. Crosstrainer harjoittaa sekä ylä- että alavartaloa, joten se on erinomainen valinta terveille nivelille, lihaksille ja keuhkoille. Ihanteellinen niille, joilla on heikot polvet ja nivelet.

Crosstrainer treenaa pääasiassa pakaralihaksia (gluteus maximus), nelipäisiä lihaksia (reiden etupuolella) ja reisilihaksia reiden takaosassa. Takaperin polkeminen harjoittaa reisilihaksia ja pakaralihaksia. Käsivarren lihakset (hauis, kolmipäinen hauis), selkä- ja rintalihakset saavat kohtuullisen kuormituksen crosstrainerilla. Vaihtelemalla elliptisen  harjoitustyylejä ja voimakkuutta on mahdollista lisätä eri lihasryhmien kuormitusta. Jos et pidä kiinni kahvasta, treenaaminen parantaa myös ryhtiä ja tasapainoa.

Lue lisää erilaisista crosstrainereistä Velomarketin blogikirjoituksesta. “Crosstrainerit – mikä se on ja miten valita sopivin?”.

JUOKSUMATTO

Haluatko lähteä kävelylle tai lenkille, mutta sää on taas huono, vai haluatko vain olla mieluummin sisätiloissa? Juoksumatto sopii erinomaisesti kotona tapahtuvaan kävelyyn tai juoksuun. Nykyään juoksumatot ovat kevyitä ja monet ovat kokoontaitettavia, joten ne on helppo sujauttaa piiloon harjoittelun jälkeen tilaa viemästä. Juoksumatoissa on myös mahdollista valita eri harjoitustoiminnot aloittelijoille ja edistyneille käyttäjille. Voit myös yhdistää juoksumaton älylaitteeseesi, jolloin voit seurata urheilusuoritustasi ja vauhtiasi käyttämässäsi sovelluksessa. Juoksumaton nopeutta voi säätää, haluat sitten kävellä tai hölkätä tai pitää yllä nopeampaa juoksua. Monissa juoksumatoissa on myös vaihteleva nousukulma, joka jäljittelee mäkiä ja ylös alas juoksemista. Kävelyn tai lenkin päätteeksi voit pakata kokoontaitettavan juoksumattosi ja sujauttaa sen sängyn alle tai piilottaa kaapin taakse. Lue lisää erityyppisistä juoksumatoista Velomarketin blogikirjoituksesta “Juoksumatto – mikä se on ja miten valita sopivin?” .

PYÖRÄN HARJOITUSVASTUKSET

Vakavammin pyöräilyyn suhtautuvat, ja joilla ei ole varaa jättää harjoittelua väliin, Velomarket tarjoaa valikoiman pyörän harjoitusvastuksia. Niiden avulla voit harjoitella omassa huoneessasi omalla pyörälläsi. Harjoitusvastuksesta riippuen polkupyörän takapyörän ketjut liitetään harjoitusvastukseen tai takapyörä asetetaan vastuksen päälle.

KUINKA SÄILYTTÄÄ  KUNTOLAITTEITA?

Kotikuntoilulaitteet ovat pienempiä kuin kuntosalilaitteet, ja ne ovat myös suunniteltu niin, että niitä on helppo siirtää ja jopa pakata pois. Kodissa on loppujen lopuksi vain rajallinen määrä tilaa, ja jos kuontolaitteelle ei ole tilaa, sitä ei osteta eikä käytetä. Treenin jälkeen voit yksinkertaisesti piilottaa kotona olevat kuntopyörän tai juoksumaton pois – monissa on pienet pyörät alla, jotta liikunta olisi kaikkien ulottuvilla helposti. Juoksumatot voidaan pakata erityisen pieneen tilaan, sillä matto itsessään on matala ja monet kahvat on tehty taitettaviksi. Näin juoksumatto on helppo rullata sängyn alle tai piilottaa kaappiin.

Anna mielikuvituksen lentää kun mietit uusia tapoja harrastaa liikuntaa kotonasi! Voit kävellä, juosta tai meloa kotonasi olohuoneessa – löydät varmasti jotain, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.


TUNTURIN KUNTOLAITTEET JA KUNTOTUOTTEET

Velomarket on Tunturin kuntolaitteiden virallinen jälleenmyyjä, ja meillä on laaja valikoima kotiharjoitteluvälineitä. Jos olet kiinnostunut voimaharjoittelusta kotona, löydät Velomarketin valikoimasta käsipainot, kahvakuulat, lisäpainot sekä tarvikkeet. Jos etsit vakavampaa kuntosaliharjoittelua, löytyy sinulle myös sopiva treenipenkki. Kotivoimistelua varten Velomarket tarjoaa valikoiman hierontalaitteita, voimistelu- ja joogamattoja, voimistelupalloja, venytysnauhoja ja muita Tunturi-valikoiman tuotteita.

Tunturi tarkoittaa kirjaimellisesti “suurta vuorta”, joka symboloi haasteiden voittamista ja saavutuksen tunnetta, joka tulee intensiivisen harjoittelun ja itsensä ylittämisen jälkeen.

Tunturi perustettiin vuonna 1922 Turussa, kun veljekset Aarne ja Eero Harke avasivat Pyöräkellari Oy:n polkupyöräliikkeen. Aluksi pääpaino oli polkupyörien korjaamisessa, ja myöhemmin yritys valmisti itse polkupyöriä Tunturi-nimellä. Merkki menestyi hyvin, ja muutaman vuoden kuluttua pieni myymälä korvattiin tehtaalla, ja 1950-luvulla Tunturi-merkki oli kotimaisten mopomarkkinoiden markkinajohtaja. Polkupyörien valmistuksesta saadun teknologian ja tietämyksen avulla Tunturi laajensi toimintaansa muiden urheiluvälineiden tuotantoon.

Vuonna 1969 Tunturi mullisti kuntoilualan esittelemällä maailman ensimmäisen kotikäyttöön tarkoitetun pyöräergometrin, ja vuotta myöhemmin se sai kansainvälistä tunnustusta urheiluvälineiden valmistajana.

1990-luvulla tehtiin strateginen päätös keskittyä Tunturi kuntotuotteiden ja Tunturi pyörien tuotantoon. Tämä päätös oli tärkeä tuotemerkin jatkokehityksen kannalta. Tunturi on nyt tunnettu tuotemerkki Pohjoismaissa, ja Tunturi kuntotuotteita myydään yli 40 maassa ympäri maailmaa.