Ottaa yhteyttä

Tööstuse 43, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 508 3309
Työpaja: +372 5301 8568

Tähesaju tee 31, Tallinn, Viro
Myymälä: +372 5885 7752
Työpaja: +372 5301 6938

info@velomarket.fi

Yleistä tietoa: +372 508 3309

Sähköpolkupyörät ovat yleistyneet viime vuosina, ja ne näyttävät tuovan kaksipyöräiset ajoneuvot lähemmäs ihmisiä. Monet ihmiset yhdistävät pyöräilyn pikemminkin urheiluun kuin leppoisaan päivittäiseen työmatkaan, jossa polkupyörä on ensisijaisesti kulkuväline. Sähköpyörä vie pyöräilystä urheilullisuuden ja antaa rohkeutta kokeilla niille, joiden terveydentila tai yleinen fyysinen kunto ei salli paljon liikuntaa kerrallaan. Yhdellä latauksella kuljettava matka on myös pyörillä melko pitkä. Sähköpyörät houkuttelevat yhä useampia ihmisiä saamaan raitista ilmaa liikuttamatta yhtään lihasta, mikä tekee hyvää keholle ja vielä enemmän mielelle.

Erilaisia sähköpyöriä on lähes yhtä paljon kuin perinteisiä pyöriä – hybridipyöriä, maastopyöriä, kaupunkipyöriä, taittopyöriä, tavarapyöriä jne. Jokaiseen tilanteeseen ei ole olemassa yhtä täydellistä pyörää, mutta jokaiselle löytyy varmasti täydellinen kaksipyöräinen.

Miten valita oikea sähköpyörä? Täysin samalla lailla kuin tavallinen polkupyörä. Sinun on mietittävä, millaisiin matkoihin tarvitset pyörää. Onko se tarkoitettu vaeltamiseen, päivittäiseen työmatkaliikenteeseen, tavaran kuljettamiseen jne.? Sähköpolkupyörien muita tärkeitä ominaisuuksia ovat kuitenkin:

  • ajomatka per lataus,
  • latausaika,
  • kuinka nopea pyörä on,
  • onko akku irrotettava.


SÄHKÖPOLKUPYÖRÄN KOMPONENTIT

Jousitus – Sähköpyörissä on yleensä etujousitus. Maastopyörille on olemassa myös takajousituksella varustettuja versioita, sillä ne on suunniteltu todella mäkisessä maastossa ajamiseen. Jos haluat vieläkin pehmeämmän ajon, leveämmät renkaat, pehmeämpi satula, jossa on jousitus, ja iskunvaimentimella varustettu istuinpylväs auttavat.

Useimmissa sähköpyörissä on myös hammaspyörät – yleensä 7-12. Navan hammaspyörät on puhdistettava ja öljyttävä säännöllisesti, mutta se on melko helppoa. Älä vaihda vaihteita liikaa kerrallaan – pienimmästä suurimpaan yhdellä vaihdolla. Vaihteen vaihtaminen ajon aikana ei myöskään ole suositeltavaa. Sisäisen navan vaihteisto ei vaadi jatkuvaa huoltoa, koska se on suojattu säältä ja lialta. Useita vaihteita voidaan vaihtaa samanaikaisesti, vaikka pyörä ei liikkuisi. Erittäin kätevä kaupunkiajossa, jossa on paljon pysähdyksiä ja käynnistyksiä. Myös hihnakäyttöisiä pyöriä on valittavissa napavaihteisten pyörien joukosta. Sähköpyörä on painavampi ja kalliimpi, eikä sitä voi korjata itse, jos se hajoaa (mikä on hyvin harvinaista).

Jarrut – Hydraulisia levyjarruja käytetään sähköpyörissä keskiluokasta alkaen (suurempi jarruvoima), kun taas mekaanisia levyjarruja käytetään yksinkertaisemmissa pyörissä (helpompi korjata ja vaihtaa).

Moottoreita on kahta tyyppiä – takapyörän napamoottori (nokkamoottori ) tai keskiveto moottori (keskiveto). Pyörät, joissa moottori on asennettu keskelle on optimoitu paremmin painon jakautumisen ja matkan pituuden parantamiseksi.

Moottorin teho ilmoitetaan newtonmetreinä:

  • 40 Nm – matala, sopii keskikokoisille ja kevyille kuljettajille. Suosittu kaupunkipyöräilyn valikoima.
  • 60 Nm – keskimääräinen vääntömomentti, optimoitu pitkille matkoille.
  • 80 Nm – suuri vääntömomentti – sopii mäkisille teille tai raskaammille kuljettajille.
  • 100 Nm – sähköpyörien teho paksummilla renkailla, suuremmalla painolla ja suuremmilla akuilla.
  • 100-160 Nm – raskaiden maasto-, metsästys- ja hyötyajoneuvojen teho.

Akut – Useimmissa sähköpyörissä on ulkoinen akku, joka voidaan helposti irrottaa esimerkiksi huoneessa tapahtuvaa latausta varten. Monissa se on piilotettu rungon sisään, joten et huomaa, että kyseessä on sähköpyörä. Suurin osa sähkökäyttöisten kolmipyörien elektroniikasta on säänkestävää, ei vedenpitävää. Tämä tarkoittaa, että on vältettävä rankkasateita ja ajamista syvässä vedessä.

  • Akun koko – suurempi ampeerituntimäärä(Ah) tarkoittaa suurempaa akkukapasiteettia.
  • Akun jännite – korkeampi jännite(V) määrittää akun suorituskyvyn. Matalamman jännitteen akku on optimoitu paremmin kevyempien kuljettajien pidempiä matkoja varten, koska virran virtaus on pienempi.

Näyttö – Sähköpyörät on yleensä varustettu selkeällä ja helppokäyttöisellä näytöllä ja sen vieressä olevilla painikkeilla, joilla voit navigoida valikossa. Sieltä voit muuttaa avustustasoa, seurata nopeutta, matkaa, akun varaustilaa jne. On myös pyöriä, joissa voit ladata puhelimen USB:n kautta tai muodostaa yhteyden toiseen sovellukseen Bluetoothin kautta.


VINKKEJÄ ALOITTELIJALLE

Ennen kuin ryhdyt valitsemaan ja ostamaan polkupyörää, sinun kannattaa laittaa muutama vinkki korvan taakse ensimmäistä ajoa varten, sillä vaikka sähköpyörä näyttää täsmälleen samalta kuin kaksipyöräinen pyörä, jota pyöritetään luukantamoottorilla, niillä on joitakin hyvin merkittäviä eroja käyttäytymisessä ja siten myös käsiteltävyydessä.

1. Aloita rauhallisesti ja hitaasti. Voi olla, että haluat päästä heti täyteen vauhtiin, mutta toistaiseksi suosittelemme aloittamaan tasaisesti pienellä teholla. Ympärilläsi pitäisi myös olla enemmän tilaa, jos nopeus kasvaa yhtäkkiä liian suureksi – et ehkä reagoi heti tai pysty pysähtymään yhtä nopeasti kuin tavarapyörällä. Pyörän tuntuma on saatava oikeaksi.

2. Jarruta nopeammin. Suurempi teho, suurempi nopeus ja painavampi runko merkitsevät, että jarrutusmatka on pidempi eikä pysähtyminen ole yhtä helppoa ja nopeaa kuin perinteisellä pyörällä.

3. Jarruta varovasti ja tasaisesti. Sähköpyörissä on yleensä levyjarrut, jotka ovat tehokkaammat eivätkä anna periksi erilaisissa sääolosuhteissa. Jarruta uudella pyörällä aluksi aina tasaisesti ja pehmeästi, kunnes saat tuntuman siihen. Tämä estää äkkijarrutukset, jotka usein johtavat kaatumiseen. Koska etujarru on tehokkaampi kuin takajarru, pyörä saattaa pysähtyä nopeasti, mutta ajaja liikkuu edelleen eteenpäin ja tekee voltin. On turvallisempaa käyttää molempia samanaikaisesti tai käyttää etujarrua vain alhaisella nopeudella.

4. Ole valppaana ja varovainen. Sähköpolkupyörällä voi saavuttaa suurempia nopeuksia, joten liikenteessä on oltava varovaisempi, koska jarrutusmatka on lyhyempi ja kaatumisessa syntyvät vammat ovat vakavampia kuin perinteisellä polkupyörällä kaatuessa.

5. Noudata aina liikennesääntöjä ja hyviä tapoja – ymmärrä, missä ajat, ja valitse nopeutesi sen mukaan. Valitse oikea nopeus oikeassa paikassa ja nauti kyydistä!

6. Runkokoon valinta: Jos runkokoko on kahden koon välillä, valitse pienempi runko niille, joilla on lyhyemmät jalat, ja suurempi runko niille, joilla on pidemmät jalat.

Sähköpyörän toimintasäde riippuu monista tekijöistä – akusta, moottorista ja nopeustasosta, toisin sanoen siitä, kuinka paljon sähköpyörä auttaa sinua polkemaan. Luonto asettaa myös omat rajoituksensa – tuuli, lämpötila, maasto. Kun kaikki tämä otetaan huomioon, voimme kuitenkin ajaa taloudellisemmin soveltamalla muutamia vinkkejä:

  • Löydä oikea rytmi – mitä hitaammin käynnistät, sitä kovemmin moottorin on työskenneltävä. Sinun on löydettävä tasapaino, jossa sinä et tee liikaa työtä eikä moottori tee liikaa työtä.
  • Kevennä kuormaa – Yksi sähköpyörien hienoista puolista on se, että niillä voi kuljettaa enemmän. Tämä on samalla myös haitta, sillä mitä raskaampi kuorma, sitä enemmän se rasittaa moottoria ja kuluttaa akkua.
  • Käytä moottorin apua pienemmällä tasolla – mitä enemmän annat moottorin tehdä työtä puolestasi, sitä nopeammin akku tyhjenee. Moottorin kuormituksen tasaamiseksi voit esimerkiksi käyttää enemmän moottorin apua ylämäissä ja vähemmän alamäissä ja tasaisessa maastossa.


SÄHKÖPYÖRÄN HUOLTO

Tarkasta moottori ja akku kerran vuodessa korjaamolla. Pyörä kannattaa huoltaa syksyllä, sillä keväällä herää aina paljon ihmisiä horroksesta, ja jonot ovat usein hyvin pitkät. Akku on irrotettava ennen polkupyörän puhdistamista, eikä polkupyörää saa pestä painepesurilla, sillä vesi voi vahingoittaa elektronisia osia. Kun pyörä on pesty, muista kuivata moottori ja akku. Lue pyöräsi mukana toimitettu käyttöopas, sillä siinä annetaan yksityiskohtaisempia ohjeita pyöräsi käytöstä ja huollosta.

Irrotettavan akun ansiosta voit ottaa sen mukaan, kun pysäköit pyöräsi pitkäksi aikaa, ja ladata sen esimerkiksi töissä. Se on välttämätöntä talvella, sillä akun kapasiteetti vähenee pakkasessa. Talvella tai kylmällä säällä vie se sisätiloihin ja laita se pyörään vasta, kun aiot taas ajaa. Jos mahdollista, lataa akut aina huoneenlämmössä, älä koskaan pakkasessa! Näin akun käyttöikä ei lyhene ennenaikaisesti. Vältä jatkojohdon käyttöä latauksen aikana. Voit käyttää akun lämpösuojausta ajon aikana.

Jos pyörää ei käytetä talvella, irrota näyttö ja akku pyörästä, jos mahdollista, ja säilytä sitä kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Akun kapasiteetti voi olla 30-60 %.

Käytä pyöränsuojaa joka päivä säältä suojaamiseksi.


SÄHKÖPOLKUPYÖRÄN LISÄVARUSTEET

Oikea kypärä pyörään, jossa on potkua! Koska sähköpyörät voivat kulkea paljon suuremmilla nopeuksilla, tavanomaiset kypärät eivät myöskään sovellu, koska niitä ei ole rakennettu kestämään törmäyksiä näin suurilla nopeuksilla. Muista tarkistaa, että kypärä soveltuu myös sähköpyörille. Velomarket tarjoaa seuraavat sähköpyörille sopivat kypärät:

Pyörän valot ovat yleensä jo valmiiksi sisäänrakennettuina sähköpyörissä, ja ne saavat virtansa akusta. Valoja voi tietysti lisätä, jos tarkoituksena on valaista tietä enemmän eikä vain tehdä itsestäsi näkyvämpi liikenteelle. Jos haluat voimakkaamman valon, Velomarketissa on valikoima voimakkaita Gianti-valoja :

Osta kunnollinen ja turvallinen pyörälukko! Tarvitset ehdottomasti kunnollisen lukon, jossa on korkein turvaluokitus. On jopa suositeltavaa ostaa toinen lukko, yksi vahvempi ja yksi heikompi. Virossa on myös pyöräpysäköintilaitoksia, joihin voit pysäköidä pyöräsi turvallisesti esimerkiksi mobiilisovelluksen avulla. Bikeep . Jos pyörä on tarpeen jättää yöksi ulos, jätä se mieluiten hyvin valaistulle alueelle, jossa on muita pyöriä. Velomarketilla on valikoima turvallisia polkupyörälaukkuja hollantilaiselta valmistajalta AXA:lta, joka keskittyy parantamaan polkupyörän varusteita ja turvallisuutta:


VALIKOIMA SÄHKÖPYÖRIÄ VELOMARKETISSA

Sähköpyöriä on erityyppisiä ja eri hintaluokkia (eri laatuisia). Yleisesti ottaen hinnat jakautuvat seuraavasti:

  • 1 000 – 1 500 rumpumoottori, 400-600 Wh akku, etulokasuojat, alemman luokan komponentit.
  • 1 500 – 2 000 pyörä, jossa on rumpumoottori, 400-600 Wh:n akku, etulokasuojat, matalan ja keskitason varusteet.
  • 2 000 – 2 500 pyörällä keskusmoottorilla, 500 Wh akulla, sähköpyörillä perus- ja keskiluokan varusteilla.
  • 2 500-3 000 keskimoottorilla varustetuille sähköpyörille.
  • 3 000 – 4 000 keski- ja huippuluokan vakiopyörät, keskiluokan urheilupyörät.
  • 4 000 – 5 000 keskiluokan urheilupyörät (maantie- ja maastopyörät), huippuluokan kaupunki- ja vapaa-ajan pyörät.
  • 5 000+ keskitason ja huippuluokan urheilupyöriin sekä huippuluokan kaupunki- ja vapaa-ajan pyöriin.

Kun valitset sähköpyörää, mieti ensin, mihin tarvitset pyörää, mikä on sen pääasiallinen käyttötarkoitus, ja etsi sitten sinulle sopiva pyörä oikeassa hintaluokassa.


HYBRIDIPYÖRÄT

Hybridipyörät ovat erittäin suosittuja, koska niissä on mukavampi pystyasento, ja niissä on kiinnityspisteitä tavaratelineille, laukuille, pullonpitimille ja muulle sellaiselle, että pyörään mahtuu paljon tilaa kaikelle, mitä tarvitset. Leveät, paksut renkaat sopivat karkeampaan maastoon, ja monissa hybridipyörissä on myös etulokasuoja, joka pehmentää ajoa epätasaisilla teillä.

Romet-pyörät sopivat hyvin 90 kilometrin matkalle:

Pidemmille matkoille (160-180 km) tarjoamme tunnetun Giant-pyörävalmistajan pyöriä:


KAUPUNKIPYÖRÄT

Kaupunkipyörät ovat mukavia ja kauniita, ja niillä on ilo ajaa päivittäistä työmatkaa. Velomarket tarjoaa laajan valikoiman sähköisiä kaupunkipyöriä, kuten Romet-pyöriä , joiden toimintasäde on ~60 km:

Gianti-polkupyöriä on saatavilla 150 km:n kantomatkalla:

Saatavilla on myös kokoontaitettavia sähköpyöriä, jotka sopivat erinomaisesti kaupunkipyöräilyyn. Trendikäs Fiido D-sarja, jonka toimintasäde on 100 km:


KULJETUSPYÖRÄ

Sähköpyörät avaavat aivan uusia mahdollisuuksia, ja yksi kätevä ratkaisu on Fiido T1:n kaltainen pyörä. Seitsemän vaihteen ja 750 W:n moottorin avulla saavutetaan 45 km/h huippunopeus. Pakettirunko ja etukori ovat riittävän vahvat kuljettamaan kaiken tarvittavan. Mukava, tukeva, leveä satula ja etulokasuoja!


TAITTUVAT PYÖRÄT

Jos esimerkiksi päivittäinen työmatkasi edellyttää usein julkista liikennettä, sähköinen taittopyörä on oikea valinta sinulle. Sitä on helppo kuljettaa mukana, eikä se vie liikaa tilaa jo ennestään ahtaissa julkisissa liikennevälineissä. Voit myös kätevästi pakata pyöräsi, kun saavut määränpäähäsi, ja viedä sen sisätiloihin, jossa se on turvallisempi säilyttää.

Velomarketissa on laaja valikoima Fiido- ja ADO-sähköpyöriä , joiden toimintasäde on 60-80 km:

100 kilometrin toimintasäteen ansiosta Fiidon kokoontaitettavat sähköpyörät soveltuvat erinomaisesti maastokäyttöön:


MOUNTAIN BIKES

Monille päivittäisille ajajille maastopyörät eivät sopisi, sillä ne on suunniteltu pikemminkin mutaiseen maastoon kuin kaupunkien kaduille, vaikka asfalttipinnat ovatkin epätasaisia ja päällystetty. Kaikki eivät kuitenkaan asu kaupungissa. Virossa on hyvin vaihteleva maasto ja maaperä, joten maastopyörä on oikea valinta. Sähkökäyttöiset maastopyörät ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta ne ovat myös kestävämpiä. Niihin on myös mahdollista kiinnittää erilaisia lisävarusteita. Fiido M21 -taitettava maastopyörä on testattu vaelluksella Võrtsjärven ympäristössä, ja voit lukea siitä lisää täältä lue blogikirjoituksemme.

On hienoa nähdä, että sähköpyörät yleistyvät ja houkuttelevat yhä useampia ihmisiä ulkoilemaan, saamaan raitista ilmaa, tekemään päivittäisiä askareitaan tai vain nauttimaan mukavasta päivästä ulkona. Sähköpyörien valikoima on kasvanut, ja jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Jos et kuitenkaan löydä sellaista tällä hetkellä, et joudu odottamaan kauaa, sillä sähköpyörien kehitys on vasta käynnistymässä. Velomarket-tiimi toivottaa sinulle hyvää ja turvallista ajoa ja odottaa innolla vuosittaista huoltoa. Olemme aina auttamassa!